Is een goedkope inboedelverzekering slecht?

Net als dat de prijzen per supermarkt verschillen, verschillen ook de prijzen van verzekeringen. Dat is niet anders bij inboedelverzekeringen. Maar waar zit dat verschil nu eigenlijk precies en is een goedkope inboedelverzekering dan slecht? 

Goedkope inboedelverzekering 

Een goedkope inboedelverzekering kan in premie per maand behoorlijk verschillen van een duurdere inboedelverzekering. Soms tot wel €15,- per maand. Het kan je dus behoorlijk in je portemonnee schalen als je eens goed gaat vergelijken. Maar waar veel mensen bang voor zijn is dat een goedkope inboedelverzekering slechter is dan een duurdere. Dat hoeft niet zo te zijn. Het premieverschil kan zitten in een ander eigen risico. Als je bereid bent bij schade wat meer zelf te betalen, dus een hoger eigen risico, dan is je premie per maand lager. Wanneer je een spaarpotje hebt en je weet dat je niet veel claimt, dan kan het dus een voordelige optie zijn. 

Uitgebreide voorwaarden 

Een ander verschil kan zijn dat de uitgebreide voorwaarden verschillen. Je kunt een uitgebreidere dekking hebben bij een duurdere verzekering, maar de vraag is of je dat nodig hebt. Bij een bijzondere collectie of verzameling is het zeker aan te raden, maar als eenpersoonshouden met een normale inboedel heb je zo’n uitgebreide dekking misschien helemaal niet nodig. Vraag je dus bij het vergelijken af of je datgene wat onder de dekking valt echt nodig hebt. Je zult er achter komen dat je vaak met veel minder toe kan.  

Een goedkope inboedelverzekering is dus zeker niet per definitie slecht. Het belangrijkste is dat de verzekering past bij jouw situatie, zowel je financiële situatie als de samenstelling van je inboedel.