Boekhouder of zelf de boekhouding doen? Een lastige keuze 

Ook startende ondernemer? Dan is de kans groot dat je zelf de boekhouding gaat doen. Niets mis mee en een handige manier om wat geld te besparen. Er is veel software beschikbaar op dit gebied. Ben je zelf niet heel erg financieel onderlegd, dan kun je hier best wel tegenop zien. Dat is niet nodig.  

 Als je het een paar keer hebt gedaan moet je het wel kunnen, zeker als je de juiste software tot je beschikking hebt. Het is misschien niet erg leuk om er tijd aan te besteden, maar u heeft dit inzicht nodig. Zo weet u wat er op financieel gebied speelt. Laat het dus niet voor wat het is, maar besteed er echt aandacht aan. Koop desnoods een boek of volg een cursus. Of schakel een boekhouder Rotterdam in. Alles is beter dan het maar te laten voor wat het is, daar kunt u namelijk later mee in de problemen komen. En dat wilt u als ondernemer natuurlijk voorkomen. 

 

Waarom is boekhouding belangrijk? 

 

U weet hoeveel geld er binnenkomt, van die u nog facturen tegoed heeft en op welke datum er betaald moet zijn. Allemaal zaken die toch erg belangrijk zijn in het ondernemen. Er zijn verschillende soorten zaken die u gewoon moet weten. Om een succesvol bedrijf te runnen heeft u nu eenmaal geld nodig. Mocht u hier geen omkijken naar willen hebben kunt u deze administratieve taken natuurlijk ook uitbesteden. Een boekhouder kan hierbij helpen.  

 

Maar ook als u zelf de facturatie en bonnen invoert in het systeem kan het nog steeds prettig zijn om bijvoorbeeld eens per maand een boekhouder langs te laten komen. Alles kan dan worden nagekeken en de boekhouder kan u ook adviseren over bepaalde financieel zaken. Met deze informatie kunt u volgende stappen zetten in uw business. Ook als u later van plan bent om uw business uit te breiden of te gaan verkopen, kan het fijn zijn als u weet wat er op financieel gebied in uw bedrijf gebeurd.  

 

Zelf doen boekhouding niet moeilijk 

 

Je hebt in deze tijd alleen een internetverbinding nodig om te kunnen boekhouden voor je organisatie. Natuurlijk kan een Vlaardingen boekhouder ook hulp bieden. Er zijn verschillende online programma’s beschikbaar die je het leven een stuk eenvoudiger maken als ondernemer. Je verzend een factuur naar een debiteur eenvoudig vanaf jouw telefoon of laptop, dat is nu heel makkelijk. Vaak is bij de programmatuur ook een app inbegrepen, waardoor het vanzelfsprekend nog een stuk gemakkelijker gaat worden. Je kunt dan ook vaak bonnen, bijvoorbeeld van een zakelijke lunch, direct inscannen met de camera op je mobiele telefoon.