schoonmaakbedrijf

Schoonmaker voor thuis inhuren

schoonmaakbedrijfAls je een schoonmaker voor thuis wilt inhuren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je zal niet de eerste zijn die in de problemen komt en bijvoorbeeld een ontslagvergoeding van een paar duizend euro moet betalen. Wel even opletten bij een werkster gezocht dus!

Er zijn regels aan verbonden..

Er is sinds een aantal jaar de Regeling Dienstverlening aan huis. Hier val je onder als je minder dan 3 dagen een schoonmaker voor thuis inhuurt. De schoonmaker heeft recht op het minimumloon, vakantiegeld van 8% en doorbetaling tijdens ziekte en vakantie. Als je dit meerekent zit je ongeveer op een uurloon van 13 euro. Je hoeft dan geen administratie bij te houden, dus dat scheelt rompslomp. Ook hoef je geen rekening te houden met het opbouwen van pensioen of verzekeringspremies.

Opzegtermijn van een maand

Wanneer je geen behoefte meer hebt aan de schoonmaker of je bent niet tevreden, dan heb je wel een opzegtermijn van een maand. Wanneer je iemand op staande voet wilt ontslaan dan gelden wel de regels die ook bij een normale werkgever zouden gelden. Je zult dan een dossier moeten opbouwen met de redenen voor ontslag bij een schoonmaker inhuren. Doe je dat niet, dan loop je dus het risico dat je via de rechter nog een ontslagvergoeding moet betalen.

Een schoonmaker voor thuis inhuren is dus ook aan een aantal regels gebonden, ook als je er voor zou kiezen om hem of haar zwart te betalen. Houd hier dus rekening mee en zorg ervoor dat de afspraken onderling goed vastgelegd zijn. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.