voice-over Dutch

Handige voice over generator in Dutch nodig? 

voice-over DutchNog niet zo lang geleden, in de jaren 1980-1990 werd je als voice-over stem nooit geboekt wanneer je niet was aangesloten bij een stemmenbureau. Je was simpelweg helemaal niet te vinden. Het was de pre-internettijd zonder goede platforms.

Het web heeft wat dat betreft heel veel zaken makkelijker gemaakt. Zo ook het matchen van een voice over met een opdrachtgever. Een voice-over bureau was vroeger slechts een doorgeefluik. Het was enkel geschikt om voice-overs op te zoeken of te beluisteren en een eventuele boekingsaanvraag te doen.

Ook was het voorheen onduidelijk of de beoogde Dutch voice over in het bezit was van een thuisstudio. Zo nee, dan kon er zomaar een onverwachte studiohuur tot wel honderden euro’s per uur bijkomen.

VoiceCowboys gelooft daarom voornamelijk in de combinatie van een stemmen bank en webshop in één, daardoor hoef je niet helemaal naar Amsterdam, Rotterdam of waar dan ook hoeven te rijden. Een compleet online aanbod van alle kwalitatieve voice-overs, maar zonder de onduidelijke aspecten. En je hoeft ook geen lessen in Dutch te nemen. Scheelt ook weer.

Bij het digitale voice-over bureau is het zeker niet enkel automatisering dat de klok slaat. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld de preselectie. Zo kunnen stemacteurs zichzelf niet direct op de website plaatsen, zoals bij veel casting sites bijvoorbeeld het geval is. Men zal eerst stemmateriaal naar de verantwoordelijke castingmanager moeten sturen.

Over de voice-over managers van een stemmenbureau is overigens nog wel eens wat te doen onder stemacteurs. Want waarom wordt die ene Nederlandse voice-over wel toegelaten en de andere niet? Belangrijk is het om aan te geven dat niet alleen door het bureau naar het kwaliteitsaspect wordt gekeken. Ook de diversiteit speelt voor de stemzoeker een hele voorname rol die niet mag worden onderschat en zeker onderscheidend is ten opzichte van bijvoorbeeld een voice over generator.

Stemmenbureau VoiceCowboys, zo hebben we gezien, werkt tot slot graag samen met zowel bekende voice-overs als ook jonge, frisse tone of voice stemmen. Uiteindelijk denken zij dat het brede palet van stemacteurs in hun voice-over archief ook beter werkt voor de voice-over in Nederland.